Samenwerking Acute Verpleegkundige Nachtzorg Gelderse Vallei van start

Ondanks de Coronacrisis is het toch gelukt om een regionale samenwerking in de nachtzorg Gelderse Vallei op te zetten. Dank voor de fijne samenwerking.

Ceciel

Samenwerking Acute Verpleegkundige Nachtzorg Gelderse Vallei van start

Een aantal zorgpartijen in de Gelderse Vallei heeft de afgelopen periode hun intentie om samen de acute verpleegkundige nachtzorg bij mensen thuis uit te voeren, omgezet in actie. Vanaf 1 juni 2020 starten zij met de gezamenlijke verpleegkundige zorg in de nacht. Initiatiefnemers zijn Icare, Santé Partners, Opella en Vilente, in samenwerking met Huisartsen Gelderse Vallei en Zorgbelang Inclusief.

Het regionale nachtzorgteam kan tussen 23.00 uur en 07.00 uur worden ingezet bij tijdelijke, acute zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Door samen te werken kan de acute verpleegkundige nachtzorg aan alle inwoners in de Gelderse Vallei worden geboden. Door de samenwerking kan de capaciteit van de organisaties efficiënter worden benut. Door als uitvalsbasis de locatie van de huisartsenpost te kiezen, kunnen de verpleegkundigen snel worden ingezet voor een acuut bezoek aan huis en kan ook de huisartsenpost worden ontlast. De acute verpleegkundige nachtzorg bestaat uit een verpleegkundige, die wordt gereden door een chauffeur van het Witte kruis, een organisatie met ervaring met huisartsenvervoer.

Afgelopen periode is gebruikt om de systemen in te richten om deze samenwerkingsvorm mogelijk te maken. Na de start kunnen andere zorgaanbieders aansluiten bij deze vorm van acute verpleegkundige nachtzorg. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

Foto bijschrift: Icare, Santé Partners, Opella en Vilente werken samen voor acute verpleegkundige nachtzorg

Geplaatst op: 3-6-2020

Bron: Icare

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *